Gyerek bukósisak

A kerékpározás rendeltetésszerű használat mellett is sérüléssel járhat.

Megfelelő használat és karbantartás jelentősen csökkentheti a kockázatot.

Mielőtt gyermekét kerékpárra ülteti, gondoskodjon a megfelelő védősisakról.

A fejvédő nélküli kerékpározás súlyos sérülésekhez vezethet.

Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Ez a fejvédő alkalmas arra, hogy a kerékpározás során esetlegesen felmerülő baleset esetén megóvja az Ön testi épségét.
A fejvédők megfelelnek a nemzetközi szabványok által támasztott szigorú minőségi követelményeknek.
Viseljen fejvédőt a fejsérülés veszélyének csökkentéséhez, amelyek sportolás közbeni baleset esetén érhetik!

1. Minden biztonságot szolgáló terméknek megvannak a határai. Figyelmesen olvassa el a tájékoztatót!
2. Ezt a fejvédőt kizárólag kerékpározáshoz, görkorcsolyázáshoz és gördeszkázáshoz tervezték. Nem használható robogóra vagy egyéb típusú technikai illetve nem technikai sporthoz, valamint olyan környezetben, ahol a rögzítő szíjak elakadhatnak!
3. A fejvédő, az azt ért ütéseket deformációval nyeli el, amely a belső héj tönkremeneteléhez vezethet. A sérülés sok esetben nem látható. Ha a fejvédővel balesetet szenvedett, vagy bármilyen más erős behatás érte a sisakot (pl. 1,5 méternél magasabbról leejtette) és azon szabad szemmel nem látható semmilyen sérülés, akkor is javasolt kicserélni!
4. A fejvédő nem védi a fejvédő által nem takart részeket (arc, nyak).
5. Mindig körültekintően kerékpározzon, sportoljon! Mindig olyan sebességgel haladjon, hogy meg tudjon állni bármilyen hirtelen adódott vészhelyzetben. Különösen nagy figyelemmel haladjon nagy forgalmú utakon. Tartsa karban rendszeresen eszközeit, azokon ne végezzen változtatásokat. Ha ezt mégis megteszi, számolnia kell azzal, hogy nő a veszélye, hogy baleset esetén nagyobb károk keletkezhetnek. Kövesse a biztonsági iránymutatásokat. Viseljen sisakot, ezzel csökkenti a kockázatát a sérüléseknek. Különösen nagy figyelmet fordítson a gyermekek biztonságára.
6. Nem gyermekeknek készült fejvédőt ne adjon gyermek fejére, hiszen a rögzítő szíjak, csatok mérete nem megfelelő beállításokat tesz lehetővé. Így a gyermek egyéb sérüléseket szenvedhet (előre/hátra bukó fejvédő, szíjak szorítása, stb.). Felelőssége nem korlátozódik kizárólag a felsorolt pontokra, sportoljon mindig jó mentális-pszichikai állapotban, ezzel megelőzheti a figyelmetlenségből adódó baleseteket. Ne kerékpározzon alkohol és/vagy drogok befolyása alatt.

Használat: a maximális biztonság érdekében válasszon megfelelő méretű fejvédőt. A helyes méret megállapításához mérje meg fejkörfogatát, és ezt vesse össze a fejvédő címkéjén közölt méretintervallummal. Próbálja fel a sisakot, mert a sisakon található méretek csak tájékoztató jellegűek (S, M, L, XL). Minden esetben kérje szakember/eladó tanácsát, ha nem biztos választásában!

Figyelmeztetés: Fontos a fejvédő helyes beállítása: a szíjaknak nem a fülön kell futniuk és a beállító-csatoknak a fülek alatt kell elhelyezkedniük, a rögzítő-csat nem takarhatja az állat sem. A szíjaknak feszesen, de nem kényelmetlenül kell állniuk. Ezek a beállítások egyénre szabottak, a fejmérettől függenek. A rögzítő-csatnak az áll alatt kell lennie. Minden használat előtt ellenőrizze a beállításokat. Ha szükséges állítson utána.
Mindig figyelmesen kezelje/tárolja a fejvédőt használaton kívül is. Tartsa távol sugárzó hőtől, napfénytől óvja, ne hagyja az autó kalaptartóján. Tárolja jól szellőző száraz helyen, szobahőmérsékleten. A napfény és az erős sugárzás megváltoztathatja a héjszerkezet tulajdonságait. Ajánlott a fejvédőket legalább három évente, de öt év után mindenképpen cserélni. (Az Ön által vásárolt sisak 2009. évi gyártású).
A külső héj tisztántartására kizárólag kézmeleg szappanos vizet használjon. Ne használjon erős tisztítószereket. (olaj bázisú vagy egyéb kemikáliákat)
Ne végezzen semminemű átalakítást a fejvédőn. Ne lakkozza le, illetve ne fesse át. Az oldószerek kárt tehetnek a fejvédő szerkezetében.

A fejvédő beállítása:
Mielőtt a fejvédőt használná, kérjük kövesse az alábbi lépéseket, hogy saját fejméretéhez állíthassa a sisakpántokat.
1. Helyezze a fejvédőt a fejére úgy, hogy az egyenesen álljon. Sem az eleje sem a hátulja nem lóg illetve emelkedik nagyon, azaz közel párhuzamos a földdel.
2. Állítsa be a hátsó pántot.
3. Állítsa be a szíjakat olyan módon, hogy a fülnél lévő kis állítócsat rögzítőjét oldja, majd a szíjakat a megfelelő hosszra/feszességre állítja és rögzíti az állítócsatokat.
4. Az állnál lévő állítócsatban átfutó szíjakat is úgy állítsa be hogy az komfortos érzetet biztosítson, de ne engedje a fejvédő nagymértékű mozgását.